måndag 19 augusti 2019

Trerätters middag på Restaurang Utblick

När jag fyllt år blev Daniel och jag utbjudna av Anette och Robert på Restaurang Utblick i Luppioberget, en restaurang som är med i White guide. Sååå god mat. Jisses!

Till förrätt valde jag sotad Fröyalax med regnbågsrom, picklad rädisa & rödlök, chilimajjo och citronmajjo samt jordärtskockschips. Magiskt. Jag skulle ha kunnat äta en skål bara med chipsen, så goda var de.Till varmrätt blev det renfilé med puré på jordärtskocka, hjortron, Västerbottensost, picklade jordgubbar, primörer, rödvinssky och rostad potatis. Renfilén smälte i munnen...Som dryck till maten drack vi Bonterra Zinfandel. Den finns även på Systembolaget för den som vill prova.

Nr 22620
Zinfandel ,
USA, Mendocino County
139:-
Flaska , 750 ml

Ekologiskt

Generöst fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, björnbär, svartpeppar, mynta och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött, gärna grillat.


Till efterrätt var vi ganska proppmätta så vi valde en Kaffe Karlsson och en havtornstryffel. Man har ju en extra mage för efterrätter. Sen rullade vi till husvagnen som vi hade fått ställa upp på parkeringen.
Har ni vägarna förbi Luppiobergen så bör ni äta här. Trevlig personal, fantastisk utsikt. Rekommenderas!
Tack Anette och Robert!

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: