måndag 30 september 2019

Köttfärspanna med ris och majs

Det blev till att variera den vanliga gamla köttfärssåsen. Den här gången blandade jag ner ris och majs och annat gött. Den uppskattades av hela familjen. Jag gjorde en stor laddning eftersom det ska räcka till fem personer och gärna bli några matlådor över. Den ser kanske inte så ball ut, men den smakade bra.


Köttfärspanna med ris och majs

800 g köttfärs
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
2,5 dl grädde
2 köttbuljongtärningar
1 grönsaksbuljongtärning
svartpeppar
grillkrydda
0,5 dl chilisås
3 msk svart vinbärsgelé
1 burk majskorn
jasminris, kokt

1. Koka riset enligt anvisningar. Hacka och fräs löken.

2. Fräs färsen och blanda ner löken.

3. I med vitlök, grädde, buljongtärningtärningar, peppar, grillkrydda, chilisås och gelé. Låt puttra medans riset kokar.

4. Rör ner majs och riset och låt det bli varmt.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: