tisdag 1 oktober 2019

Hallongrottspaj

Såg ett avsnitt av Timjan, tupp och tårta, där de lagade den här godbiten. De serverade vaniljyoghurt till, vi serverade vaniljsås. Den blev sagolikt god. Ljuvlig. Lova mig att ni gör den här!



Hallongrottspaj

Paj:
225 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Fyllning
500 g hallon
3 msk potatismjöl
3 msk ljus sirap
florsocker, att pudra ovanpå

1. Blanda smör och socker smidigt. Blanda och sikta ner resterande torra ingredienser. Bearbeta snabbt ihop till en deg. Jag brukar låta degen vila i kylen ett par timmar.

2. Blanda hallon, potatismjöl och sirap i en pajform. Skeda deg över hallonen. Du kan också rulla bollar och fylla dem med sylt, som hallongrottor.

3. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn, 175 grader varmluft. Grädda tills pajen fått gyllene färg, det tar ca 20-25 minuter. Låt svalna. Pudra florsocker över.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: