Vi åkte iväg till Lycksele med svärmor och svärfar på stugsista och marknad. De bjöd på hemmagjorda kåldolmar och den här cheesecaken. Jättegott och fräscht! Receptet är från Hemmets veckotidning. Gör den gärna en dag i förväg så den får safta till sig. Blir det något över så går det bra att frysa in den.
Blåbärscheesecake
12-14 bitar
Botten:
100 g smör
250 g digestive
Fyllning:
400 g philadelphiaost
1 1/4 dl socker
4 ägg
1 msk pressad limesaft
200 g blåbär
Limetopping:
3 dl creme fraiche, 34%
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 lime
Dekoration:
blåbär
färska fikon
physalis
citronmeliss
Ugn: 175 grader
1. Botten: Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Mixa samman med smöret. Tryck ut smulmassan i en form 24 cm i diameter, med löstagbar botten.
2. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna.
3. Fyllning: Vispa samman färskost, socker, ägg (ett ägg i taget) och lime till en slät smet. Rör försiktigt i blåbären. Häll fyllningen ovanpå bottnen.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
5. Limetopping: Blanda samman ingredienserna och bred toppingen på kakan.
6. Grädda ytterligare i ca 5 minuter. Ställ in kakan i kylen, gärna över natten. Dekorera cheesecaken.
-Mama Skogly ♥
Cheesecake är så gott!
SvaraRaderaJag håller med!
Radera