Det är mörkt nu på morgonen när väckaren ringer. Väldigt mörkt. Och kallt. Tur man slagit om till vinterdäck. Så river vi av torsdag. Have a great one!
En enkel men ack så god fläskfilégratäng. Servera gärna med en god sallad.
Fläskfilégratäng med ris och grönpepparsås
4 portioner ris
600 g fläskfilé
1 tomar
riven ost
1. Koka riset enligt anvisningar.
2. Putsa filén och strimla. Bryn i smör.
3. Gör grönpepparsåsen enligt anvisningar nedan.
3. Lägg riset i botten av ugnsfast form. Slå över köttet och såsen. Lägg på skivade tomater och riven ost.
4. Gratinera i 225 grader i 20 minuter.
Grönpepparsås:
5 dl grädde
2 msk grönpeppar
1 köttbuljongtärning
ca 0,5 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk soja
1-2 msk svart vinbärstgelé
1. Smält smöret i kastrull och vispa ner mjölet.
2. Slå grädden i kastrullen. Vispa så mjölblandningen löser sig.
3. Mortla grönpepparen och i med den.
4. I med buljongtärningar, soja och svart vinbärsgelé. Koka ihop.
-Mama Skogly ♥
Pepparsås är så gott :)
SvaraRaderaRiktigt bra!
Radera