onsdag 9 oktober 2019

Fläskfilégratäng med ris och grönpepparsås

Det är mörkt nu på morgonen när väckaren ringer. Väldigt mörkt. Och kallt. Tur man slagit om till vinterdäck. Så river vi av torsdag. Have a great one!

En enkel men ack så god fläskfilégratäng. Servera gärna med en god sallad.


Fläskfilégratäng med ris och grönpepparsås

4 portioner ris
600 g fläskfilé
1 tomar
riven ost

1. Koka riset enligt anvisningar.

2. Putsa filén och strimla. Bryn i smör.

3. Gör grönpepparsåsen enligt anvisningar nedan.

3. Lägg riset i botten av ugnsfast form. Slå över köttet och såsen. Lägg på skivade tomater och riven ost.

4. Gratinera i 225 grader i 20 minuter.

Grönpepparsås:
5 dl grädde
2 msk grönpeppar
1 köttbuljongtärning
ca 0,5 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk soja
1-2 msk svart vinbärstgelé

1. Smält smöret i kastrull och vispa ner mjölet.

2. Slå grädden i kastrullen. Vispa så mjölblandningen löser sig.

3. Mortla grönpepparen och i med den.

4. I med buljongtärningar, soja och svart vinbärsgelé. Koka ihop.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: