måndag 28 oktober 2019

Jelly med pannacotta och bär

Här kommer Annas (@mittlillapyssel) andra dessert som serverades när vi hade badtunnefest för ett bra tag sedan. Det är även Anna som fotat!


Jelly med pannacotta och bär

1 förpackning Jotis Jelly strawberry
färska bär
ev lite jordgubbssaft för smakens skull

1 sats pannacotta, se recept nedan
färska bär

Gör jellyn enligt anvisning på förpackningen. Häll eventuellt lite saft i för smakens skull. Häll upp i små glad och ställ på snedden så fyllningen stelnar och blir "sned". När den tjocknat något, tryck försiktigt ner bären och låt stelna vidare.

Pannacotta:
5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
0,5 dl strösocker
2 st gelatinblad

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

2. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull.

3. Låt koka upp och plocka upp vaniljstången.

4. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma blandningen tills de lösts upp.

5. Låt svalna ett tag innan du häller pannacotta över den stelnade jellyblandningen i glasen. Låt stelna några timmar.

6. Just innan servering, ta ut och dekorera med färska bär.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: