fredag 25 oktober 2019

Lax i ugn med couscoussallad och basilikakräm

Så var jag igång med den där förbaskade basilikakrämen igen. Men den är ju så GOD! Och så fick jag Mandelmanns örtsalt av våra grannar som jag testade på laxen. Inte dumt alls, mina vänner. Inte. Dumt. Alls. Och laxen blev supersaftig.


Lax i ugn med couscoussallad och basilikakräm

4 port

4 laxbitar
citron
örtsalt
peppar
smör

1. Krydda laxen med örtsalt, peppar, citronsaft. Hyvla smör över och in i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Den ska vara just så pass klar.

4 port couscous
1 grönsaksbuljongtärning
en stor klick smör
sal
peppar
1/3 gurka
1 stor tomat
1 avokado
1 fetaost
0,5 rödlök
mangoldsallad

1. Koka couscousen enligt anvisningar men med en gönsaksbuljongtärning istället för salt. Vände ner smör som får smälta och rör om. Ställ att kallna.

2. Hacka grönsaker och ost och vänd ner.

Basilikakräm:
1 creme fracihe
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
lite citronsaft
salt
peppar
0,5 parmesanost
3 msk rapsolja
1 dl pinjenötter

1. Riv osten och vitlöken.

2. Mixa ost, vitlök, basilika, lite citronsaft och pinjenötter. Häll över lite olja och mixa igen. Smaka av med salt och peppar.

3. Vänd ner i creme fracihen (mixa inte då blir den lös). Smaka av med salt och peppar.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: