onsdag 23 oktober 2019

Mozzarella i bowl med avokado- och basilikadressing

Här kommer recptet på ett fräscht tilltugg. Allt går att förbereda utom själva monteringen. Den bör göras just innan servering eftersom nachokorgarna blir soggy bottom boys annars. Receptet är från Ica men jag har gjort några smärre förändringar. Enjoy!


Mozzarella i bowl med avokado- och basilikadressing

1 stor tomat
125 g mozzarella
1/2 liten silverlök
2 tsk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
salt
peppar
1 avokado
citronsaft
1 kruka basilika
1 dl creme fraiche
örtsalt
1 förp tortilla bowls (à 150 g)

1. Skär tomat och mozzarellaosten i ca 1/2 cm stora tärningar. Skala och finhacka löken.

2. Blanda tomat, mozzarella och lök med vinäger och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.

3. Dela, kärna ur och ta ur avokadon ur skalet. Mixa avokado, citronsaft, hälften av basilikan och creme fracihe i en matberedare. Smaksätt med örtsalt och peppar. Häll dressingen i en spritspåse.

4. Häll av vätskan som bildats i tomat- och mozzarellasalladen.

5. Fyll tortillaskålarna med tomat- och mozzarellasallad och spritsa på avokadodressingen. Garnera med resterande basilikablad.

(recept från Ica)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: