onsdag 2 oktober 2019

Överblivna mjuka tortillabröd? Gör chips!

Det här har jag bloggat om fleeera gåner, men det är ett superbra tips på vad man kan göra av överblivna mjuka tortillabröd. Vi får ju ALLTID såna över. Man lägger in dem i en påse och vips, så har de möglat. Det här är ett superenkelt sätt att få dem att gå åt. De är goda både som snacks och som tillbehör till soppa. För vi gillar ju inte att slänga mat, eller hur?


Överblivna mjuka tortillabröd? Gör chips!

mjuka tortillabröd
rapsolja
italiensk salladskrydda

1. Pensla bröden med olja på bägge sidor.

2. Klipp dem i trekanter.

3. Lägg dem på bakplåtspapper och krydda med italiensk salladskrydda.

4. In i ugnen i 200 grader i 5-7 minuter. Håll koll så de inte bränns.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Perfekt ju! Jag brukar frysa in dem om de inte äts genast.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det händer att jag gör det med. Men så hittar jag dem i en isklump 9 månader senare...

      Radera