Efter en febersväng med ont i kroppen och frossa fortsätter jag med julrecepten. Riktigt goda sötsaker som uppskattas av bode stora och små. Recept från Matplatsen.
Bountybollar
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus choklad
1. Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen.
2. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.
3. Smält chokladen i mikron. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.
-Mama Skogly ♥
Så gott! Hoppas du mår bättre nu.
SvaraRaderaTack snälla du. Jag är på banan igen!
Radera