måndag 16 december 2019

Bountybollar

Efter en febersväng med ont i kroppen och frossa fortsätter jag med julrecepten. Riktigt goda sötsaker som uppskattas av bode stora och små. Recept från Matplatsen.


Bountybollar

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus choklad

1. Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen.

2. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.

3. Smält chokladen i mikron. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: