tisdag 17 december 2019

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Det som är bra med den här rackaren är att man fryser lövbiffen och så kan man ta ut och steka på den när man känner för't. Och att det är gott. Detta gick hem hos hela familjen.

Recept från niiinis.se

Och lite längre ner en sneak peek på senaste Smakboxen med temat högtid. Tyvärr är mina söner supersnabba så jag hinner knappt med att fota så har hälften av grejerna försvunnit... Grr.

Anger man rabattkoden MAMASKOGLY får man 20% rabatt när man köper och ger bort 1–3 boxar i följd. Värdet per box är ca 400 kr och innehåller ca 15 produkter. Frakt är inkluderat i priset. Koden ger även 20% rabatt på 1:a boxen när man startar en prenumeration.


Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

4-5 port

500 g nötfärs
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk aromat
(torkade örter om du vill)

Falsk Bearnaisesås:
2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 äggulor
torkad dragon

1) Börja med att blanda alla ingredienser i en bunke. Blanda väl så allt blandas ut ordentligt.

2) Lägg ut en stor rektangel med gladpack, ta hälften av köttfärssmeten och klicka ut den. Lägg på en lika stor rektangel av gladpack uppepå. Kavla ut köttfärsen till en stor platta. Lägg båda plattorna uppepå varandra på en stor bricka och in i frysen i minst 3 timmar.

3) Ta ut och skär upp i stora bitar. Du kan skära i dem direkt när de kommer ut ur frysen, de mjuknar nämligen ganska så snabbt.

4) Stek dem i rikligt med smör. Salta och peppra lite.

Bearnaiseås:

1) Ta fram en kastrull, häll i creme fraiche i den. Smula buljongtärningen ordentligt och ha i den också. Låt creme fraichen koka upp och puttra så länge så hela buljongtärningen kokat in.

2) Ta av kastrullen från plattan, knäck i de 2 gulorna och rör om. Ha också i valfri mängd dragon. Tillbaka upp på plattan och koka upp tills det tjocknar. Servera med köttet och strips, kanske en liten sallad.


I samarbete med Smakbox.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: