måndag 2 december 2019

Focaccia med fetaost, soltorkade tomater, oliver och rosmarin

Får jag be om största möjliga tyssstnad? För att kurera min slitna lärarröst så är jag hemma idag och imorgon. Tystnadplikt får en ny innebörd. Har skjutsat pojkarna på skolan, tänt ett ljus och druckit en kopp java. Ska se ett avsnitt av någon bra serie innan jag börjar slå in den stora julklappshögen. Bäst att passa på när pojkarna inte är hemma. Hoppas ni får en riktigt fin dag!

Under tiden bjuder jag på ett gott och fluffigt matbröd.


Focaccia med fetaost, soltorkade tomater, oliver och rosmarin

25 g jäst (ett halvt paket)
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
2,5 dl durumvete
4,5 dl vetemjöl

Till gräddning:
olivolja
torkad rosmarin
fetaost
soltorkade tomater i strimlor
urkärnade svarta oliver

1. Lös jästen i det ljumma vattnet.

2. Blanda ner allt utom mjölet.

3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i fem minuter.

4. Jäs degen i 35 minuter.

5. Dela degen i 2 delar och lägg på plåt att jäsa under bakduk.

6. Gör hål i degen och pensla över olivolja. Tryck ner ost, tomater och oliver. Strö över torkad rosmarin.

7. Skjuts in i ugnen i 10 minuter i 220 grader.



Också några godsaker från Gourmetrummet.se. Glöm inte att ange rabattkoden MAMASKOGLY när du handlar dina julklappar. Då får du 10% nämligen.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Krya på dig! Focaccia är så gott.

    SvaraRadera
  2. Sccchhhh...krya på dig. Älskar foccacia gärna tillsammans med olivolja och salt
    Kram kajsa
    http://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

    SvaraRadera