Så var det måndag igen. Helgen spenderades i Umeå med hotellweekend och julklappsshopping. Lika trevligt som vanligt. Sen gick jag och blev hes för en vecka sedan och det håller fortfarande i sig. Det bekymrar mig...
Den här kakan heter som den gör för att den var med i en gammal Kalle Ankatidning för länge sedan. Jag gjorde dubbel sats av fyllningen så gillar ni fyllning, så ta det här receptet. Tack, Colin som bakade kakan åt mig.
Kalle Anka-kaka
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
50 g smör
1,5 dl vatten
Fyllning:
6 msk smör
3 dl florsocker
2 äggulor
1. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, rör i det i äggsmeten.
3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Koka upp smöret och vattnet. Häll det i smeten och rör smeten jämn.
4. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
5. Stjälp upp och låt kakan svalna helt och dela den i två bottnar.
6. Rör ihop smör, florsocker och äggula till en smörkräm. Bred den över ena bottnen, lägg över den andra och pudra florsocker över kakan.
-Mama Skogly ♥
Roligt namn och den ser så god ut!
SvaraRaderaTusen tack!
Radera