onsdag 18 december 2019

Fudge med Dumle & jordnötter

Enkel och snabblagad fudge bjuds det på idag. Det blir sött och salt igen vilket är en kombo jag gillar. Idag blir det uppladdning inför morgondagens julshow på Kågeskolan...


Recept från Catarina König.

Fudge med Dumle & jordnötter

200 g mörk choklad
1/2 burk kondenserad sötad mjölk
30 g smör
1/2 dl jordnötter, fint hackade
20-25 st Dumle
flingsalt

1. Mät upp 1/2 burk kondenserad sötad mjölk i en kastrull. Sätt på plattan på medelhög värme och bryt i den mörka chokladen och lägg i smöret. Låt allt smälta samman och sänk temperaturen på plattan utefter det smälter.

2. Finhacka jordnötter och när chokladen smält samman med den kondenserade mjölken så häll ner nöthacket och rör om.

3. Ta fram en form som är ca 15 x 15 cm i diameter. Lägg i ett bakplåtspapper och forma utefter formen upp på kanterna.

4. Lägg ut Dumlegodisar i botten av formen, det skall vara rätt många godisar.

5. Häll sedan över fudgeblandningen och se till att smeten hamnar runt om och emellan allt Dumlegodis.

6. När all fudgesmet är på, gör ytan jämn med en spatel och strö sedan över lite flingsalt.

7. Ställ svalt i ett par timmar och när det svalnat helt skär i önskat stora bitar.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Men wow, vilka godsker. Jag tycker också om sött och salt ihop.

    SvaraRadera