onsdag 8 januari 2020

Biffwok med oystersås

Danne ville göra thaimat en kväll så det blev det här receptet fån Coop med några ändringar. Jättegott!


Biffwok med oystersås

6 port jasminris

0.5 blomkålshuvud, i mindre buketter
2 morötter, slantade
300 g vitkål, strimlad
1 gul lök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
400 g lövbiff i skivor, strimlade
0.5 tsk svartpeppar
2 dl oyster sauce
2 msk ingefära, grovriven
2 salladslökar, strimlade
2 burkar bambuskott 227/120 g
salt
2 dl vatten
sriracha efter smak

1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Förbered alla grönsaker och köttet. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna.


2. Stek köttet hastigt i omgångar. Salta och peppra och lägg åt sidan.


3. Stek blomkålen. Tillsätt morötter, vitkål, lök, bambuskott och vitlök. Stek under omrörning i het panna tills de får den konsistens du vill ha. Häll i oystersås och ingefära. Späd med vatten. Smaka av med salt och sriracha.


4. Vänd ner köttet precis vid servering och toppa med salladslök. Servera med ris.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: