söndag 5 januari 2020

Pepparkakskryddad crème brulée

Colin var med och firade nyårsafton med oss. Han bjöd på dessa till efterrätt!


Pepparkakskryddad crème brulée

5 port

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
150 g mörkt muscovadorörsocker
1 msk pepparkakskrydda
6 äggulor
strösocker för bränning av bruléen

1. Koka upp grädde, mjölk, muscovadorörsocker och pepparkakskryddor.

2. När blandningen svalnat, rör ner äggulorna.

3. Sila smeten genom en finmaskig sil och häll upp i portionsformar som tål ugnsvärme. Baka i mitten av ugnen i ett vattenbad på 95°. Ca 60 minuter för små och 60–80 minuter för de större. När du skakar formen lite så ska bruléen bara dallra lite grann.

4. Låt svalna helt och sätt sedan i kylen, gärna över natten. Vid servering, bränn av varje brulée med ca 1 msk strösocker i två omgångar.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: