onsdag 18 mars 2020

Kex med färskost, gräslök och rom

Vi är mitt uppe i Coronatider. Skrämmande faktiskt. På jobbet börjar jag förbereda mig för vad som händer om vi måste stänga, så man kör business as usual samtidigt som man får tänka till i sin kommande planering. Vi vet ju inte OM grundskolan kommer att stängas och inte heller NÄR i så fall. Tiden får utvisa. Under tiden tvättar jag händerna. Ta hand om varandra där ute och ta hänsyn till andra!

Ja dessa var ju naggande goda kan jag tala om. Varför inte bjuda på några såna här innan maten? Vill man ha den vegetarisk byter man ut rommen till tångcaviar.


Kex med färskost, gräslök och rom

15 st

skalet av 1 citron
20 g färsk dill
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
200 g färskost (23%)
salt
svartpeppar
färskpressad citronsaft
15 kex
3 msk stenbitsrom (röd eller svart)
1/2 dl rostad lök

1. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten och riv det yttersta av skalet på den.

2. Skär dill och gräslök fint. Spara lite till garnering.

3. Blanda citronskal, dill och gräslök med färskosten. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.

4. Bred eller klicka ut färskostblandningen på kexen, toppa med rom. Garnera med dill, gräslök och rostad lök.

(recept från Ica)




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: