Barnen blev väldigt nöjda när Erica skickade med hemmagjorda glasstrutar. Vi fyllde dem med salted caramel-glass.
Recept från Ericasmeny.
Hemmagjorda glassrån / Kröllebölle
22-24 st strutar
125 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1/2 msk nymald kardemumma
1. Smält och bryn smöret. Låt svalna.
2. Vispa ägg och socker. Vispa ner det avsvalnade smöret.
3. Blanda ner övriga ingredienser. Låt smeten vila ca 15 min.
4. Värm järnet.
5. Ta ca 1 msk smet till varje strut, det fyllde inte ut hela järnet men får en fin vågig kant.
6. Rulla det färdiga rånet direkt när det kommer från järnet och är varmt.
7. Gör en konform av framsidan av ett kollegieblock som form/hjälp. Tänk på att det är varmt! Använda gärna en fingervante och engångsplasthandske vid rullning av strut.
-Mama Skogly ♥
Säkert så mycket godare med hemmagjorda, mums!
SvaraRaderaJag är svag för rullrån. Jag erkänner.
Radera