Jag hade kvar en förpackning mathavre som följde med i en tidigare Smakbox. Den fick bli en del av den här goda salladen. Nu kör vi freeedag! Och vi avslutar den med arbetslagsfest. Yay!
Laxsallad med mathavre, halloumi och basilikakräm
1 bit grillad lax, se recept nedan
sallad av valfri sort
2 port mathavre, se recept nedan
melon
gurka
vindruvor
rädisor
avokado
1 stekt halloumi
salladslök
basilikakräm, se recept nedan
Lax:
1 bit färsk lax (ca 3 filéer)
citron
örtsalt
svartpeppar
1. Pressa citron över fisken. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
2. Grilla tills den är precis klar.
Mathavre:
2 port mathavre
1 grösaksbuljongtärning
smör
1. Koka upp enligt anvisningar med vatten och buljongtärning. Klicka i lite smör och låt svalna.
Basilikakräm:
1 creme fracihe
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
salt
peppar
0,5 parmesanost
3 msk rapsolja
1 dl pinjenötter
1. Riv osten och vitlöken.
2. Mixa ost, vitlök, basilika och pinjenötter. Häll över lite olja och mixa igen. Smaka av med salt och peppar.
3. Vänd ner i creme fracihen. Smaka av med salt och peppar.
I samarbete med Smakbox
-Mama Skogly ♥
Basilikakrämen låter så god!
SvaraRaderaDen är så god!
Radera