Nu drar vi igång med nationella prov för åk 9. Så eleverna är nog nervösa när de kommer till skolan idag. Här hemma har vi haft en sväng med feber och kräkningar för minstingen så det är bara hålla tummarna för att vi andra klarar oss. Ha en fin dag!
Erica skickade även med mig en marmelad som blev väldigt god att lägga på rostat bröd. (recept från ericasmeny)
Blodapelsinmarmelad
6 st blodapelsiner
6 dl syltsocker
1 st vaniljstång
1. Diska blodapelsinerna väl och skölj dom väl, torka dom torra.
2. Riv skalet( inte det vita ska med) av 3 apelsiner på grova sidan av rivjärnet. Eller så kan man skala av skalet med en potatisskalare och skär i tunna strimlor.
3. Skala alla apelsiner och dela dom i mindre bitar.
4. Pilla bort kärnor och de vita.
5. Lägg apelsinbitarna och skalet i en kastrull och kör lite med en stavmixer.
6. Dela vaniljstången och lägg vaniljfrön och stång i kastrullen. Koka upp.
7. I med syltsocker och sjud i 30 min. ( koka längre om den är väldigt rinnig)
8. Häll upp i rena burkar.
-Mama Skogly ♥
Så fräscht och gott!
SvaraRadera