I senaste Smakboxen följde det med en förpackning makaroner som jag gjorde den här makaronilådan av. Jag utgick från receptet på godaste makaronipuddningen som jag bloggat om tidigare, från världensgodaste.com. Den här gången med köttfärssås istället för falukorv. Mums.
Makaronipudding med köttfärs och västerbottensost
Ugn: 200 grader
Tillagningstid: ca 30 minuter täckt med aluminiumfolie, därefter ytterligare 10 minuter utan folie
6 dl makaroner (okokta)
Köttfärssås:
1 dm purjolök
1 paket bacon
400 g köttfärs
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
vatten
1 vitlöksklyfta
pizzakrydda
svartpeppar
Äggstannning:
140 g västerbottenost, grovriven
svartpeppar
salt
4 stora ägg
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1. Smöra en stor ugnsfast form.
2. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och ringla över lite smör eller olja så att de inte klibbar fast i varandra. Rör runt och ställ åt sidan.
3. Hacka purjolöken och stek mjuk i lite smör. Ställt åt sidan. Stek baconet och ställ åt sidan.
4. Fräs köttfärsen och häll över purjolök, bacon, pizzakrydda, pressad vitlök, buljongtärningar, vatten, svartpeppar och tomatpuré och rör runt någon minut. Smaka av.
5. Blanda makaroner och köttfärssåsen. Rör runt så att allt är jämt blandat.
6. Gör äggstanningen: vispa äggen lätt. Vispa ihop tillsammans med mjölk och vispgrädde.
7. Lägg i hälften av köttfärs/makaroner, jämna till och strö över knappt hälften av osten.
8. Häll över resterande mängd köttfärs/makaroner och häll över äggstanningen. Strö över osten och täck med aluminiumfolie (för att inte puddingen ska torka ut).
9. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills äggstanningen hårdnat. Ta bort aluminiumfolien och kör den i ytterligare 10 minuter, tills den fått fin färg (sätt ev på grillfunktionen på ugnen).
I samarbete med Smakbox
-Mama Skogly ♥
Så gott, barndomsminne :)
SvaraRadera