onsdag 4 mars 2020

Vårrullar med älgfärs

Erica bjöd på god lunch då hon skickat med grejer i en matkasse åt mig. Smarrigt och lyxigt värre!

Recept från ericasmeny.


Vårrullar med älgfärs

minst 12 rullar, 4 port

4 hackade salladslökar
ca 300 g fint strimlad vit eller spetskål
2 vitlöksklyftor,riven
300 g färs
3 champinjoner, rivna på den grova sidan av rivjärnet
1 röd paprika, fint hackad
1 liten morot, grovt riven
broccoli,fint hackad
1 msk olivolja
1 msk chiliolja
1 msk sesamolja
1/2 tsk chiliflakes
2 msk blandade sesamfrön
1 msk vitvinsvinäger
salt & svartpeppar
glasnudlar om man vill

12 st spring roll wrappers
Hoisin sauce
sallad
avokado
melon
gurka
tomat
koriander

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala, ansa, riv och hacka alla grönsaker.

3. Lägg glasnudlar i blöt så de mjuknar.

4. Stek grönsaker, svamp, färs och vitlöken i oljorna i en stor stekpanna l stekgryta.

5. Tillsätt chiliflakes , sesamfrön och vinägern. Salta o peppra.

6. Låt fyllningen kallna lite, klipp ner glasnudlarna och blanda runt.

7. Ljumma upp lite vatten i en stekpanna eller vid gryta.

8. Doppa vårrullearket i det ljumma vattnet, de ska börja mjukna och nästan bli genomskinlig .

9. Lägg nå en skärbräda, lägg en sträng fyllning på arket.

10. Vik in kanterna och rulla ihop.

11. Lägg rullarna med skarven ner på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med olja. Grädda i 10-12 min.

12. Servera vårrullarna med hoisinsås, sallad, avokado, melon, gurka, tomat och koriander.

( färdig fyllning går att frysa, då är det lätt att göra sig några vårrullar. )




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: