fredag 10 april 2020

Toast med Västerbottensskagen och rom

Idag vaknar jag feberfri och hoppas stenhårt på att det ska hålla i sig. Idag bjuder jag på en fantastiskt god toast. Lite senare kommer jag att tipsa om vad man kan göra med brödkanter, så släng inte dem! Det fina äggljuset fick jag av våra grannar och är från Lowima. När man bränner ljuset kommer det fram äggula. Superfint! Lowima har även en webshop, så kika gärna in här.


Toast med Västerbottensskagen och rom

1 st

1 franskbröd
isbergssallad
Västerbottensskagen (se recept nedan)
rom av valfri sort
citron
svartpeppar

1. Gör skagenröran enligt recept nedan.

2. Rosta brödet och kantskär det. Spara kanterna.

3. På med skagenröra och rom, garnera med citronskiva. Avsluta med några varv av pepparkvarnen.

Västerbottensskagen:
350 g oskalade räkor
1 dl västerbottensost
1 grönt äpple
2 dl creme fracihe
2-3 msk hackad dill
1 strimlad salladslök
en liten klick senap
salt och vitpeppar efter smak

Riv osten och skala räkorna. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre. Blanda ihop allt i en stor skål. Vänd ner creme fracihe och smaka av med dill, salladslök, senap, salt och peppar.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: