torsdag 7 maj 2020

Chili fries

Vi provade ju oss på dirty fries för ett tag sedan och i lördags kavlade vi upp ärmarna och gav oss på den ÄNNU tuffare varianten; chili fries. Ni. Måste. Prova. Det var allt från mig. Tack för att ni kom.


Chili fries

tunna pommes frites
chiliköttfärs (se recept nedan)
1 sats smältost (se recept nedan)
rödlök
salladslök
gräddfil
jalapeños

1. Gör chiliköttfärsen enligt recept nedan.

2. In med pommesen i ugnen enligt anvisningar.

3. Hacka rödlök och salladslök.

4. Gör ostsåsen enligt recept nedan.

5. När pommesen är klara, ta ut dem och häll på chiliköttfärs, ostsås, gräddfil, finhackad rödlök, finhackad salladslök och jalapeños.

Chiliköttfärs:
400 g köttfärs
1 gul lök
1 stor morot
2 köttfärsbuljongtärningar
1 tomat
0,25 dl chilisås
chilipulver
paprikapulver
spiskummin
vitlökspulver
Allroundkrydda
svartpeppar
3 dl vatten
svartpeppar

1. Riv morot grovt och hacka löken.

2. Fräs köttfärsen. I med morot och lök.

3. Stoppa i övriga ingredienser och låt puttra under lock i 1,5 timme. Rör om då och då och se till att det inte blir för torrt. I med mer vatten i så fall. Den ska vara lagom tjock till slut, så är den för rinnig, låt koka i slutet utan lock.

Smältost:
2 msk smör
1 msk mjöl
Ca 1,5- 2 dl mjölk
1 paket cheddarost (hamburgerost)

1. Smält smör och vispa i mjölet. Häll i lite mjölk i taget. Det ska vara ganska tjockt men inte för tjockt. Ta i osten i bitar, rör ned och låt stå på svag värme så såsen tjocknar lite.




Och när de KNALLrosa pionerna jag fick till Valborgs slog ut blev de plötsligt en helt annan färg. Magiskt.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Hittar inte receptet på ostsåsen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ber om ursäkt. Det är fler som hört av sig och jag har uppdaterat receptet nu.

      Radera