Efter ett tips från @mat.och.sant bakade Colin goda chokladkakor som satt som handen i handsken.
Snabba chokladkakor
225 g smör
2 ägg
0,5 dl sirap
1 dl socker
1 dl farinsocker
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
5 msk kakao
1 nypa salt
5,5 dl mjöl
Till garnering: pärlsocker
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. SMält smöret och låt svalna något.
3. Blanda samman alla torra ingredienser.
4. Vänd ner ägg och det smälta smöret i de torra ingredienserna. Det ska bli en smörig, fast deg.
5. Rulla 20-25 bollar, doppa i pärlsocker och platta till på en bakplåtspappersklädd plåt.
6. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
-Mama Skogly ♥
Ser så goda ut! Tar gärna två till eftermiddagskaffet :)
SvaraRaderaJag löser det!:D
Radera