Friday it is, do this we must. Här kommer en väldigt god drink med smak av sommar så här i rabarbertider. Kom ihåg att röra om den innan servering, annars ligger all rabarberlag kvar i botten. Och visst blir det snyggt med rabarbern? Som en liten blomma!
Rabarberbubbel
prosecco
rabarberlag (se recept nedan)
is
rabarberstjälk till garnering
Rabarberlag:
300 g rabarber
3 dl strösocker
2 msk vatten
Garnering:
rabarberstjälk
Lag: Skiva rabarbern och lägg i kastrull. Tillsätt socker och vatten. Koka ca 15 min, till en simmig konsistens. Sila bort rabarbern och låt lagen svalna. Spara rabarbern, den är god till ost och kex.
Garnering: Skär rabarbern i 15 cm långa stänger. Skala smala, långa band med hjälp av en sparrisskalare eller osthyvel om man inte har det.
Fyll glasen med is och fördela rabarberbanden däri. Häll 2 msk rabarberlag i varje glas, fyll med prosecco och is.
-Mama Skogly ♥
Åh, så gott och fräscht med rabarber. Ha en skön fredag!
SvaraRaderaTack! Ha en skön lördag!
RaderaHåller som bäst på att koka lagen, det här kommer bli en perfekt gå-bort-present till min väninna 😊
SvaraRaderaTack för receptet.
Så roligt att höra. Hoppas din väninna blir glad!
RaderaHar gjort rabarberlagen nu, men efter en natt i kylskåp är den jätteseg, ska den vara så? �� Tänker att den ska vara typ rinnande..
SvaraRaderaJa, den ska vara seg. Men var noga med att blanda om just innan du ska dricka den. annars hamnar allt i botten.
Radera