I senaste Smakboxen följde Johnny's dijonsenap med. Av den gjorde jag en dressing till en fruktat god sallad med inspiration från zeta.
Rostad päronsallad med ädelost och valnötter
4 port
Päronsallad:
3 st päron, Alexander eller Anju
1 msk citronsaft
60 gram ädelost
1,5 dl valnötter
70 gram sallad, påse
Vinägrett:
3 msk valnötsolja eller olivolja
1 msk citronsaft
1 msk farinsocker
1 msk dijonsenap
1 krm salt
1 krm peppar
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skala och dela päronen i halvor och kärna ur. Stryk citronsaft runt om så att de inte mörknar.
3. Lägg halvorna med hålet uppåt på bakplåtspapper.
4. Hacka valnötterna grovt. Mosa ihop med ädelosten och fördela fyllningen. Vispa ihop dressingen och ringla över päronen. Gratinera i cirka 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna i 15 minuter.
5. Lägg upp sallad på tallrikar och placera päronen på dessa. Strö gärna över lite örter och servera med eller utan bröd.
(recept från Tasteline)
I samarbete med Smakbox.
-Mama Skogly ♥
Mmm, så fräscht och gott!
SvaraRadera:)
Radera