söndag 3 maj 2020

Torskrygg med basilikasmör och västerbottensost i foliepaket på grillen

Valborgsmiddagen serveras härmed. Tanken var när jag gjorde receptet, att det skulle vara lax. Men Anette kom med en lyxbit torskrygg från Frisk fisk. Jag lovar, det blev G O T T! Och så fick jag en vacker pionbukett av Anette och Paulina.


Torskrygg med basilikasmör och västerbottensost i foliepaket på grillen

1 port

1 torskrygg
2 cm purjolök
8 körsbärstomater
8 sockerärter
örtsalt och svartpeppar
lite citronsaft
0,5 grönsaksbuljongtärning
en näve västerbottensost
en stor klick basilikasmör (se nedan)

Basilikasmör:
en stor klick smör
basilika

Blanda smöret med hackad basilika.

Till servering:
skalade räkor
fetaostsås (se recept nedan)

Fetaostsås:
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
150 g fetaost
salt och peppar
en liten skvätt flytande honung

1. Mosa eller riv osten grovt på ett rivjärn.

2. Blanda ihop tillsammans med riven vitlök, creme fracihe och lite honung.

1. Lägg fisken i dubbelt folie.

2. Hacka purjo och strö över.

3. Dela tomater och sockerärter och strö över.

4. Krydda med örtsalt och peppar.

5. På med lite citronsaft och smula över grönsaksbuljongtärning.

6. Lägg på den rivna västerbottensosten och lägg en klick basilikasmör över.

7. Vik ihop paketet och lägg på grillen 15-20 minuter. Akta så inte fisken blir för torr.

8. Servera med skalade räkor, fetaostsås och ugnsrostade rotfrukter.







-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar