söndag 12 juli 2020

Friterad tryffelburrata med bakade tomater och basilikaolja

Nu är jag tillbaka! Vi var iväg en sväng med husvagnen men nu blir vi nog på hemmaplan eftersom Daniel kliver av semestern imorogn och börjar knega igen.

Över till dagens recept. Om ni ska äta en mäktig varmrätt och vill äta denna till förrätt så räcker det med en burrata till 2 pers. Hur gott som helst. Hittade dock inte den med tryffelsmak, så det blev en vanlig burrata. Recept från Daniel Lacatosz.


Friterad tryffelburrata med bakade tomater och basilikaolja

2 portioner

Basilikaolja:
1 dl olivolja, gärna fruktig
4-5 basilikablad
1 vitlöksklyfta
salt

Långbakade små tomater:
ca 10-12 små tomater
olivolja
salt
svartpeppar
en nypa strösocker

Friterad burrata:
1/2 l rapsolja
1/2 dl vetemjöl
1-2 ägg, uppvispad med lite salt
1 dl pankoströbröd
2 burrata med tryffel från Zeta

Övrigt:
4 normala tomater, skivade (gärna riktigt röda och söta)
färsk basilika
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 150 grader.
Mixa ihop olivolja, basilika, vitlök och salt i ett liten skål.
Lägg dom små tomaterna i en ugnssäker form och stick ett litet hål med en vass kniv i varje tomat. Ringla över lite olivolja, ha på salt, svartpeppar och en nypa socker. Baka i ugnen i ca 1 timme eller tills tomaterna har minskat i storlek och är skrynkliga.

Hetta upp olja i en kastrull till ca 180 grader. Vänd burratan först i ägget sedan i vetemjölet, i ägget igen och sist i pankoströbrödet. fritera tills gyllene i färgen (går väldigt fort) och låt rinna av på hushållspapper.

Ha dom skivade tomaterna på en tallrik, lägg på dom små bakade tomaterna, ringla över basilikaoljan och lägg burratan i mitten. Salta & peppra.
Garnera med färska basilikablad.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: