måndag 13 juli 2020

Grillat surdegsbröd med halloumi, rostade tomater & avokadokräm

Nämen alltså hur gott är inte det här? På riktigt! Testade ett recept från Cataina König och den kvinnan kan ju leverera. Jag ringlade även över lite balsamicokräm och det blev superbt.


Grillat surdegsbröd med halloumi, rostade tomater & avokadokräm

4 port

4 skivor surdegsbröd
20 g smör, att steka i + olja att ringla över
2 paket halloumi, delade i 4 delar (alt hamburgerhalloumi, 4 skivor)
3 mogna avokador
1/2 vitlöksklyfta
16-20 cocktailtomater, delade på hälften
1 tsk olivolja, att ringla över tomaterna
1 msk färska örter, hackade (timjan el oregano)
2 msk rostade pinjenötter, torrostade i stekpanna
1 msk olja

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Dela cocktailtomaterna i två delar och lägg med insidan uppåt i en ugnsfast form.

3. Ringla över lite olivolja, lite socker, salta & peppra. Sätt in i mitten av ugnen i ca 40-45 min, tills de rostas och blir härligt mjuka. När tomaterna kommer ut ur ugnen, klipp över lite färska örter, typ timjan el oregano.

4. Mosa avokadon till en krämig röra, riv i lite vitlök och smaka upp med salt & nymalen svartpeppar. Pressa i ett par droppar citronsaft, blanda runt och avsluta med att pressa lite citronsaft över, så att krämen inte blir brun. Låt stå svalt.

5. Skiva upp brödet och stek i en stekpanna tills gyllene i en rejäl klick smör. När brödet är rostat, ringla över lite solja.

6. Grilla eller stek halloumin tills den får en gyllene yta och är varm intill mitten.

Preppa mackan!
Lägg upp ett bröd på varje tallrik, lägg på lite ruccola, rostade tomater, grillad halloumi, avokadokräm, rostade pinjenötter och ringla lite solja över.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: