lördag 4 juli 2020

Hasselbackspotatis med löjrom och creme fraiche

Jag kom på att hasselbackspotatis är mycket godare än jag kom ihåg. Så det blev en laddning med små goda tilltugg.

Tips: Använd tångcaviar om du vill ha den vegetarisk.


Hasselbackspotatis med löjrom och creme fraiche

12 små potatisar (t ex. ratte eller delikatesspotatis)
1/2 tsk salt
25 g smör
80 g löj- eller stenbitsrom
1/2 dl creme fraiche
2 msk finskuren gräslök
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Skala potatisarna. Skiva dem fint men inte hela vägen igenom. Lgg en träslev under så går inte kniven igenom.

3.Ställ potatisarna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och hyvla över smöret.

4.Ställ in i mitten av ugnen 20–30 minuter, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret. Låt svalna något.

5. Toppa potatisarna med rom, creme fraiche, gräslök och svartpeppar.

(recept från Ica)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Potatis är så gott och kan användas på så många olika sätt. Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med. Ha en fin helg du med!

      Radera