fredag 3 juli 2020

Minipizzor med pesto, salladsost och västerbottensost

Så kom regnet som är så välbehövligt. Men jag hoppas det blir varmt och sol snart igen. Men jag skippar nog morgonpromenaden idag känns det som.

Nä hörrni. De här pizzorna blev så vansinnigt goda. Ni bara M Å S T E prova! Vi hade det som tillbehör till en grön gazpacho, funkar även som tilltugg. Jag rekommenderar att ni gör egen pesto för det blir en kackiljard gånger godare. Det tar bara fem minuter om man har en mixer.


Minipizzor med pesto, salladsost och västerbottensost

4 st

2 pitabröd
pesto
Apetina salladsost
1 tomat
västerbottensost
svartpeppar

1. Gör peston.

2. Dela pitabröden så du får fyra pizzabottnar.

3. Bred pesto på bröden, smula över salladsosten, lägg på tomatskivor och på med vb-osten. Toppa med svartpeppar.

4. In i ugnen i 225 grader 8-10 minuter.

Pesto:
2 dl riven parmesan
1 dl solroskärnor eller pinjenötter
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
olja

Mixa ihop allt i mixer.







-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: