Ännu ett recept från Catarina König. Supergott! Vi hade persiljevitlökssmör över från en grillmiddag som vi bredde på bröden innan rostning och det blev kanoners.
Rostat surdegsbröd med chèvrekräm, honung & rostade pinjenötter
6-8 pers
200 g chèvreost utan kant
1,5-2 dl crème fraiche 34 %
1 nypa salt
2 msk pinjenötter, rostade i torr panna
1 msk honung, flytande
Surdegsbaguette, uppskivad & rostad i ugn
1 msk olivolja
1. Mixa samman chèvreost & crème fraiche med stavmixern till en krämig konsistens.
2. Bred ut på en tallrik eller uppläggningsfat. (ställ svalt) Sätt ugnen på ”grill” 220 grader.
3. Skiva upp surdegsbaguetten i önskat antal skivor.
4. Pensla brödskivorna med olja och strö över lite flingsalt.
4. Lägg brödet på bakplåtspapper i ugnen och rosta tills gyllene 2-3 min. (Håll koll)
5. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de blir gyllene. Fördela över chèvrekrämen.
6. Ringla över honung över krämen och toppa med flingsalt & färska örter.
7. Servera direkt när brödet precis är rostat.
-Mama Skogly ♥
Åh, så gott! Ha en skön helg.
SvaraRaderaTack detsamma!
Radera