torsdag 23 juli 2020

Rostat surdegsbröd med chèvrekräm, honung & rostade pinjenötter

Ännu ett recept från Catarina König. Supergott! Vi hade persiljevitlökssmör över från en grillmiddag som vi bredde på bröden innan rostning och det blev kanoners.


Rostat surdegsbröd med chèvrekräm, honung & rostade pinjenötter

6-8 pers

200 g chèvreost utan kant
1,5-2 dl crème fraiche 34 %
1 nypa salt
2 msk pinjenötter, rostade i torr panna
1 msk honung, flytande
Surdegsbaguette, uppskivad & rostad i ugn
1 msk olivolja

1. Mixa samman chèvreost & crème fraiche med stavmixern till en krämig konsistens.

2. Bred ut på en tallrik eller uppläggningsfat. (ställ svalt) Sätt ugnen på ”grill” 220 grader.

3. Skiva upp surdegsbaguetten i önskat antal skivor.

4. Pensla brödskivorna med olja och strö över lite flingsalt.

4. Lägg brödet på bakplåtspapper i ugnen och rosta tills gyllene 2-3 min. (Håll koll)

5. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de blir gyllene. Fördela över chèvrekrämen.

6. Ringla över honung över krämen och toppa med flingsalt & färska örter.

7. Servera direkt när brödet precis är rostat.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: