torsdag 30 juli 2020

Smördegssnurror med västerbottensost och persilja

En favorit som hängt med i många år som det är dags att damma av igen så inga nya läsare missar den. Passar som tilltugg eller på plockbricka


Smördegssnurror med västerbottensost och persilja

ca 24 st

1 färsk rulle smördeg
tomatpuré
västerbottensost
vitlök
1 kruka persilja
ägg till pensling

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Bred tomatpuré över hela smördegen, förutom ca 2 cm på ena kanten. Riv osten grovt och blanda i hackad persilja och en stor riven vitlöksklyfta. Lägg ut detta på plattorna. Pensla den tomma remsan med uppvispat ägg för att rullen ska ta ihop.

3. Rulla ihop. Pensla ägg runt om och skär upp i centimeterstora skivor.

4. Grädda i ugnen ca 10-13 minuter. Om man vill kan man förbereda detta innan men vänta med gräddningen tills just innan servering.









-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Så gott och perfekt mat till buffé!

    SvaraRadera
  2. Wow! Måste prova dessa! Tack för att du delar med dig av så läckra recept och inspirerande bilder. Kag känner bara att "detta måste jag prova" efter att ha sett enbart 3st recept! Denna blogg ska jag återkomma till 🙏🏽❤

    SvaraRadera