onsdag 1 juli 2020

Sushi

Nu är det Hanna som är framme igen. Hon är en mästare på sushi. Det blir både vansinnigt gott och väldigt vackert.


Sushi

5 port

sushiris:
400g sushiris
2 msk risvinäger
1 msk socker
0,5 tsk salt

japansk omelett:
3 ägg
2 tsk japansk soja
2 tsk mirin
0,5 msk socker

crabsticksröra:
2 dl creme fraiche
1 burk valfri rom
8 crabsticks
citronsaft och peppar

1/2 gurka
1 avokado
regnbågsrom
sushilax
crabsticks
räkor
sirachamajo
sjögrässallad
1 pkt noriark
furikake eller sesamfrön

till servering: japansk soja, gari, wasabi.

Sushiris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda risvinägern med sockret och saltet tills det löses up. Blanda med riset.

Omelett:
Blanda alla ingredienser.
Till garnering: Häll ett tunt lager av äggsmeten i en medelvarm stekpanna med lite olja. Vänd omeletten när ytan har stelnat. Lägg åt sidan.
Omelett: Häll ett till tunt lager i stekpannan. Rulla ihop den tunna omeletten när ytan precis har stelnat och låt den vara kvar i stekpannan. tillsätt ett till tunt lager smet och rulla ihop med föregående lager när ytan har stelnat. Upprepa tills smeten är slut.

Crabsticksröra: Hacka crabsticksen i småbitar. Blanda med creme fraiche och from. Smaka av med citronsaft och peppar.

Skär halva gurkan tunt med osthyvel för dekoration, skär resten i stavar. Skär avokadon i bitar. Skär laxen dels i tunna skivor och dels i större, längre bitar för att ha i sushirullar. Skär omeletten i tjocka skivor.
Lägg ihop sushin på valfritt sätt. För att få sushirullar med rissidan utåt så lägg sushiris på ena sidan av 2/3 stort noriark. Vänd sedan på riset och arket och lägg på en bambumatta täckt med plastfolie. Lägg på valfri fyllning och rulla ihop. Rullarna kan sedan dekoreras med den tunt skivade gurkan, lax eller den tunna omeletten. Dekorera sushin gärna även med räkor, sirachamajo, rom, sjögrässallad och furikake/sesamfrön. Servera och njut.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: