Varför göra det svårt när man kan göra det enkelt och baka jättegoda vaniljhjärtan i långpanna? Passar utmärkt att frysa!
/Hanna, Erikas systerdotter
Använd en långpanna som är 30 x 40 cm. Blir ca 40 st.
Vaniljhjärtan i långpanna
Mördeg:
500 g smör
10 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
2 dl Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Jobba ihop mördegen i matberedare. Gör gärna hälften åt gången.
3. Tryck ut hälften av mördegen i långpannan. Lättast är om man lägger på bakplatspapper på degen och sedan kavlar ut den, då blir den jämn och slät.
4. Rör ihop fyllningen och häll över kakan. Smula sedan på resterande mördeg.
5. Grädda i 30 min. Ta ut och låt svalna, skär sedan upp i rutor. Klart!
-Mama Skogly ♥
Mums, skulle gärna ta en bit till mitt kaffe :)
SvaraRaderaJag stoppar en i posten och skickar den! :D
Radera