tisdag 18 augusti 2020

Västerbottenskrustader med rom

Sååå goda tilltugg. Passar bra till kräftskivan. Och Anette hade med sig en Amarone som vi tog till ostarna. Jomendåsåatteeh.

Tips: Vill du ha det vegetariskt, servera med tångcaviar.


Västerbottenskrustader med rom

6 stora krustader
västerbottensost, riven
1 ägg
1 dl crème fraiche
salt och svartpeppar

Till servering:
creme fraiche
rom
rödlök
svartpeppar

1. Fyll krustaderna till en tredjedel med riven ost.

2. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Salta och peppra.

3. Häll äggblandningen på osten i krustaderna.

4. Gratinera i 200 grader i ca 10 minuter. Låt svalna en kort stund.

5. Servera med en klick creme fraiche, rom och hackad rödlök. Vrid några varv med pepparkvarnen.





-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Ser supergoda ut! Fungerar de att serveras kalla tror du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror inte att det blir bra. Krustaderna blir soggy. Men man kan ju förbereda "smeten" innan och grädda dem just innan servering. Om du vill kunna förbereda dem så tipsar jag om att skippa krustaderna och lägga smeten i muffinsformar och köra dem. Då går de förbereda. Men de är godast ljumna.

      Radera
    2. Anade nästan det, tack för svar :)

      Radera