onsdag 19 augusti 2020

Krämig kycklinggratäng med bacon och vitlöksost

Vi gjorde en väldigt god laddning kycklinggratäng hos svärmor och svärfar som vi mumsade på under fredagskvällen.


Krämig kycklinggratäng med bacon och vitlöksost

1 grillad kyckling
1 paket bacon
1 liten gul lök
1 gul paprika
1 stor vitlöksklyfta
175 g broccoli
2 små morötter
100 g färska champinjoner
5 dl grädde
200 g fäskost, vitlök och örter
1-2 köttbuljongtärningar
en skvätt soja
1 msk svartvinbärsgelé
svartpeppar
ev salt
4 portioner kokt ris
riven ost

1. Bena ur kycklingen och klipp i mindre bitar.

2. KLipp baconet och stek. låt rinna av på hushållspapper.

3. Hacka löken, paprikan och riv vitlöken. Fräs mjuka i smör.

4. Skär moroten i slantar och koka tillsammans med broccoli. Häll av och dela broccolin i mindre bitar.

5. Hacka svampen och fräs i smör.

6. Blanda samman alla ingredienser och slå över grädde och i med färskosten.

7. Krydda med buljongtärning, soja, gelé och svartpeppar. Smaka av om det behöver mer salt. Låt koka ihop.

8. Koka upp ris enligt anvisningar.

9. Bred ut riset i sen långpanna. Tänck med kycklingröran och på med riven ost. Skjuts in i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Servera med rostat bröd och en god sallad.





Sen (alltså dagen efter, inte samma dag) bjöd svärfar på 70-årsmiddag med smördegsinbakad fläksfilé och potatisgratäng. Mums!


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: