Vi gjorde en väldigt god laddning kycklinggratäng hos svärmor och svärfar som vi mumsade på under fredagskvällen.
Krämig kycklinggratäng med bacon och vitlöksost
1 grillad kyckling
1 paket bacon
1 liten gul lök
1 gul paprika
1 stor vitlöksklyfta
175 g broccoli
2 små morötter
100 g färska champinjoner
5 dl grädde
200 g fäskost, vitlök och örter
1-2 köttbuljongtärningar
en skvätt soja
1 msk svartvinbärsgelé
svartpeppar
ev salt
4 portioner kokt ris
riven ost
1. Bena ur kycklingen och klipp i mindre bitar.
2. KLipp baconet och stek. låt rinna av på hushållspapper.
3. Hacka löken, paprikan och riv vitlöken. Fräs mjuka i smör.
4. Skär moroten i slantar och koka tillsammans med broccoli. Häll av och dela broccolin i mindre bitar.
5. Hacka svampen och fräs i smör.
6. Blanda samman alla ingredienser och slå över grädde och i med färskosten.
7. Krydda med buljongtärning, soja, gelé och svartpeppar. Smaka av om det behöver mer salt. Låt koka ihop.
8. Koka upp ris enligt anvisningar.
9. Bred ut riset i sen långpanna. Tänck med kycklingröran och på med riven ost. Skjuts in i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Servera med rostat bröd och en god sallad.
Sen (alltså dagen efter, inte samma dag) bjöd svärfar på 70-årsmiddag med smördegsinbakad fläksfilé och potatisgratäng. Mums!
-Mama Skogly ♥
Krämiga gratänger är så goda! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack detsamma!
Radera