Min man och jag tittade på Halv åtta hos mig härom veckan. I ett avsnitt bjöds det på detta. Jag fuskade med aioli köpt över disk. Man måste få ta genvägar ibland, känner jag.
Halstrade marinerade pilgrimsmusslor
4 port
12 pilgrimsmusslor
0,5 dl rapsolja, till stekning
Bachatamarinad:
1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
1-2 klyfta vitlök, finhackade
0,5 citron, rivet skal och pressad saft
1,5 dl färsk persilja
4 msk rapsolja
Aioli:
2 klyftor vitlök
2 msk smör, flytande
0,5 dl majonnäs
2 dl crème fraîche
2 msk citronsaft
1 tsk citronskal, rivet
0,5 dl färsk persilja
salt, peppar
Till servering
1 limefrukt, i klyftor (eller citron)
1. Marinad:
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, hackat persilja, rivet citronskal och citronsaften.
Tillsätt olja och pilgrimsmusslorna i en skål och marinera dem i 15 min.
2. Aioli:
Ha ner smör i en skål och pressa i vitlöken. Ställ in i mikron ca 30 sekunder.
Rör ihop majonnäs, crème fraiche, citronsaft och citronskal och ha sedan ner den mikrade vitlöken. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt hackade persilja och ställ svalt fram till servering.
3. Stekning:
Värm olja i en stekpanna, lägg i musslorna och stek dem på hög värme i 2 min på varje sida.
Ta upp musslorna och ersätt med marinaden. Värm marinaden i stekpannan innan du häller dem över musslorna.
4. Servera musslorna med klyftade limefrukter och brödet och aiolin.
-Mama Skogly ♥
Ser gott ut! Ha en fin helg!
SvaraRaderaTusen tack och tack detsamma!
Radera