torsdag 1 oktober 2020

Pilgrimsmusslor med Sandefjordssås

Riktigt god förrätt. Serveras med fördel med ett gott bröd till, att suga upp såsen med. Och såsen... Mmm. Nu kör vi F R E D A G!


Pilgrimsmusslor med Sandefjordssås

4 port

8 pilgrimsmusslor
smör
1 sats Sandefjordssås (se recept nedan)

1. Gör såsen.

2. SMält smöret i en het panna och stek musslorna max en minut per sida.

3. Servera med såsen.

Sandefjordssås:
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
100 gram smält smör
1 msk
citronsaft
2 msk finhackad gräslök
salt & vitpeppar

1. Koka upp grädden, rör ned creme fraiche och kör med stavmixer, låt såsen koka upp.

2. Tippa i det smälta smöret och mixa återigen såsen. Smaka av med citron, gräslök, salt och peppar.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Önskar dig en fin fredag och helg!

    SvaraRadera
  2. Åååååååh vad gott! Måste skriva ner såsen och testa!
    Kram Kajsa
    Http://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

    SvaraRadera