söndag 20 september 2020

Plommonmarmelad med vanilj, mandel och rom

Av plommonen jag fick plocka hos Emma blev det även den här marmeladen. Har gjort den förut men den här gången kastade jag ner lite mörk rom också. Supergott till ost och kex.


Plommonmarmelad med vanilj, mandel och rom

1 kg urkärnade och klyftade plommon
1 kg syltsocker
1/2 delad och urskrapad vaniljstång
2 msk mörk rom
50 g skållad och hackad mandel

1. Lägg plommonklyftorna i en stor kastrull och häll i sockret.

2. Lägg i de urskrapade vaniljfröna samt stången och rommen. Rör tills sockret smälter och det börjar koka. Låt småkoka i 2–5 minuter. Skumma av om det behövs.

3. Rör i mandeln. Låt svalna i 15 minuter innan marmeladen hälls upp i rena, varma burkar.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: