söndag 6 september 2020

Rostad grön sparris med vitlök och parmesan

Jag fick grön sparris av Hasslows som vi gjorde den här mumsiga förrätten av.


Rostad grön sparris med vitlök och parmesan

4 port

2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
20 gröna sparrisar
salt och svartpeppar
balsamicokräm
1 dl flagad parmesanost

1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in och förvärm en plåt.

2. Skala och skiva vitlöken. Blanda den med olivoljan.

3. Bryt eller skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisarna. Blanda sparrisarna med vitlöksoljan, krydda med salt och peppar.

4. Lägg sparrisarna på den förvärmda plåten och sätt in den mitt i ugnen 3-4 minuter.

5. Servera sparrisen ringlad med balsamicokräm och parmesan.

(Recept från Ica)


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Sitter här med min gröna frukost smoothie och blir galet sugen på sparris och parmesan! Jisses vad gott!
    Kram Kajsa
    http://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

    SvaraRadera
  2. Så goda ingredienser, mums! Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack bejb! Sparris och parmesan är verkligen en bra kombo. Ha en bra dag du med!

      Radera