Igår hade vi kräftskiva med jobbet. En rolig tillställning i vanlig ordning. Min kollega Jenny hade bakat surdegesbröd och hon skickade ett bröd med mig. Hur gullig? Kan säga att det var inte dåligt till frulle idag.
Fick ett tips från @matpyssel på den här otroligt goda vegetariska pizzan. Det här är såå mina smaker. Love it! Här kommer min version av den. Och det bästa förutom smaken var att den gick snabbt att tillaga. Vad kan det ha tagit? Typ 15 minuterish.
Vill man servera den som förrätt kan man beräkna att en pizza räcker till fyra personer.
Vegetarisk pizza med avokado, valnötter och citronkräm
1 st
1 mjukt tortillabröd
2 msk creme fraiche
riven västerbottensost
hackad rödlök
Fyllning:
0,5 avokado
ruccola
valnötter
citronkräm (se recept nedan)
svartpeppar
Citronkräm:
creme fraiche
lite citronoljla (får man inte tag i det kan man ta lite citronsaft)
citronzest
salt och peppar
Blanda ihop.
1. Bred creme fraiche på tortillabrödet och på med riven vb-ost och hackad rödlök. In i ugnen i 225 grader i ca 5 minuter.
2. Gör citronkrämen och skär avokado.
3. Ta ut pizzan och fördela avkado, ruccola och valnötter över.
4. Ringla över citronkrämen och på med svartpeppar.
-Mama Skogly ♥
Ser så gott ut och fräscht med citronkräm på!
SvaraRaderaTack fining. Det här var en riktig höjdare.
Radera