Jag fick en supernajs marmelad av våra grannar, Hasslows. Supergod till ost och kex. Den blir godast om den får stå och mogna ett par veckor på en sval plats. He en fin måndag!
Söndagsmarmelad
10-12 syrliga äpplen
1 citron, väl sköljd
1 apelsin, väl sköljd
1 liter vatten¨2 liter socker
1 dl korinter
1 dl hackade valnötter
pektin
1. Skär citrusfrukterna i ytterst tunna skivor. Lägg dem i en rostfri kastrull. Häll på vattnet och låt stå över natten.
2. Koka dem sedan i 10 minuter.
3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i kyftor.
4. Blanda ner äppelklyftor, korinter och valnötter i kastrullen och låt koka ytterligare 10 minuter.
5. Rör ner socker, koka utan lock tills marmeladen tjocknat.
6. Häll upp den varma marmeladen i väl rengjorda glasburkar och sätt på locken.
Och så lite söndagsmys till filmen. Tack för det, Smakbox!
-Mama Skogly ♥
Så gott med sylt till salta kex och ost!
SvaraRaderaJa, jag kan bara hålla med.
Radera