onsdag 21 oktober 2020

Hönöpizza med baconröra

En god och smakrik pizza att servera på fredagskvällen kanske? Fast den kanske blir mer som en varm macka... Har bloggat om den här förut, men det är en en rätt som alla gillar. Och då måste man tipsa om den igen.


Hönöpizza med baconröra

4 st (en halva per person)

Baconröra:
1 purjolök
2 paket bacon
150 g pikantost (färskost med paprika)
2 dl grädde
paprikapulver
svartpeppar
ev lite salt

Till pizzan:
4 halvor Hönökaka
1 röd paprika
pizzakrydda
ost

Till servering:
coleslaw, tzatziki eller dallassallad och en sallad

1. Ansa purjon och strimla. Fräs i smör och lägg åt sidan.

2. Klipp baconet i strimlor och fräs. När det är klart, häll i purjon.

3. Slå i grädden och klicka ner osten i bitar, låt smälta.

4. Pudra över paprikapulver och krydda med peppar. Smaka av med salt om det behövs. Låt puttra lite och dra åt sidan.

5. Montera nu pizzan genom att lägga 4 brödhalvor på bakplåtspappersklädd plåt.

6. Bred på baconröran. Skär paprikan i strimlor och lägg på. Pudra över pizzakrydda.

7. Hyvla ost över och skjuts in i ugnen på 225 grader i styva 10 minuter, så osten ser gyllenbrun ut.

8. Servera med t ex coleslaw, tzatziki eller dallassallad samt ruccola.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar: