söndag 18 oktober 2020

Ljummen getostsallad med hallonvinägrett

En härlig vegetarisk förrätt med inspiration från Matplatsen. Om man vill kan man ha "vanlig" getost, men jag ogillar kanterna som är på den. Vill man ha kött till så funkar parmaskinka bra.


Ljummen getostsallad med hallonvinägrett

2 port:

blandsallad
200 g President getost
2 nävar valnötter
honung
flingsalt
1 päron Conference
hallonvinägrett (se recept nedan)

1. Rosta valnötterna i en torr panna.

2. Lägg getosten på ett bakplåtspapper i ugnen och värm i 225 C tills osten börjat smälta lite i kanterna.

3. Skär päronet i skivor och stek på bägge sidor i smör.

4. Lägg salladen på tallrikar. Lägg på päron och osten.

5. Ringla över lite honung, på med flingsalt och valnötter. Servera med hallonvinägrett.

Hallonvinägrett:
1 dl frysta hallon
1 dl rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
salt & peppar

Mixa alla ingredienser med stavmixer. Smaka av med salt & peppar.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: