onsdag 2 december 2020

Daim i mikron

En liiiten laddning dajm som går fort att göra i mikron när sötsuget smyger sig på. Mängden blir ungefär som en dubbeldajm. Den ska egentligen bli så hård så man ska kunna knäcka den. Men det är inte alltid det lyckas, man måste pröva sig fram. Trots att den blir lösare än menat så går den att äta, då blir den mer som en kola. Riktigt god både varm och kall.


Daim i mikron

2 msk socker
1 msk O'boy
1 msk smör
1 msk mörk sirap
1 msk vetemjöl

riven, ljus blockchoklad

1. Börja med att mäta upp smör, socker, sirap och oboy i en djup skål som tål mikron.

2. Sätt in skåleni mikron på cirka 700w. Ha inte på skyddet för då ser du inte vad som händer.

3. Sätt på mikron. Håll noga reda på ingredienserna, då smöret har smält tar du ut den.

4. Blanda och häll i vetemjölet. Blanda. Lägg i smeten i mikron igen. Då hela smeten "bubblar" kan du ta ut smeten. Ta fram bakplåtspapper och lägg den på bordet. Häll smeten på bakplåtspapper och smeta ut. Riv choklad över och låt stelna.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: