onsdag 24 februari 2021

Sushi bowl

I samarbete med Smakbox och Kikkoman.

En ny Smakbox kom på posten med temat MERSMAK. Vill ni veta vad som fanns i boxen så kan ni scrolla neråt. Det följde med en Kikkoman-soja med mindre salt som vi använde till denna rätt. Vill du starta en prenumeration på Smakbox så får du 20% rabatt på första boxen om du använder rabattkoden MAMASKOGLY. Rabatten gäller inte på Kallt tillägg. Det är ingen bindningstid och frakt ingår i priset. Köp görs på smakbox.se.

Det här blev ju gott kan jag tala om. Pojkarna gjorde egna sushibitar och jag gjorde en skål istället. När jag friterade räkorna passade jag på att fritera lite rispapper också som jag saltade. Det blev supernajs till.


Sushi bowl

sushiris
salmalax
rom
friterade räkor (se recept nedan)
avokado
philadelphiaost
gurka
picklad rödlök
sjägrässallad
srirachamajonnäs
furikake
koriander
japansk soja
friterat rispapper

1. Gör sushiris enligt anvisningar på förpackning. Låt svalna och lägg i botten på skål.

2. På med övriga ingredienser.

3. Fritera räkor och rispapper. Lägg på.

Friterade räkor:
vannameiräkor, råa
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl Panko, asiatiskt ströbröd
1 liter rapsolja att fritera i

1. Tina och skala räkorna. Lägg mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i varsin skål. Vänd varje räka först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Använd gärna en nypa, så går det lätt. Lägg räkorna på en bricka.

2. Häll 5 cm rapsolja i en kastrull. Värm till cirka 180 grader. Passa oljan hela tiden. Om du lägger i en bit vitt bröd som får fin färg efter cirka 30 sekunder så är oljan lagom het.

3. Lägg försiktigt i fyra räkor år gången och fritera i oljan tills de fått fin färg, ca 2-3 minuter. Fiska upp dem och lägg över på en tallrik med hushållspapper att rinna av på (frityroljan kan silas av och användas igen).






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: