söndag 18 april 2021

Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad

Vilken ljuvlig helg vi haft. Det har var soligt, varmt och snön håller äntligen på att smälta bort. Det tokgillas.

Ett gott recept från Arla som passar till buffé eller grillat.


Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad

480 g halloumi
300 g palsternackor
350 g morötter
2 rödlökar
2 små äpplen
2 små päron
100 g färsk haricots verts
2 röda paprikor
300 g kantareller
60 g babyspenat
2 krm svartpeppar
smör- & rapsolja

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala palsternacka och morot och skär i stavar. Skala och klyfta löken.

3. Kärna ur och skär äpple och päron i klyftor.

4. Lägg alltsammans i en ugnssäker form. Ringla över 2 msk smör-&rapsolja och vänd runt. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.

5. Kärna ur och strimla paprikan. Blanda ner paprika och haricots verts i formen när ca 5 min återstår.

6. Stek svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vänd ner spenat och svamp i formen strax innan servering. Krydda med svartpeppar.

7. Dela osten i bitar. Stek osten i smör-&rapsolja ca 4 min, vänd några gånger under tiden. Servera genast tillsammans med salladen.

(recept från Arla)



-Mama Skogly ♥

1 kommentar: