tisdag 11 maj 2021

Libachips med rom och räkor

Libabröd är, förutom som tillbehör till olika maträtter, goda att äta med smör och ost. De är även goda att använda som chips och tilltugg. Jag blev lat och köpte fulräkor, men handskalade är ju godast. Nu blir det radioskugga här några dagar då vi åker iväg till husvagnen. Två av pojkarna har blivit för stora och vill inte längre hänga med. Det känns sorgligt men är väl livets gång. Hoppas ni får en trevlig helg, gott folk!


Libachips med rom och räkor

1 libabröd
rapsolja
pommes frites-krydda

Topping:
crème fraiche
rom
räkor
gräslök
svartpeppar

1. Klipp libabrödet i bitar.

2. Häll upp lite olja i en stekpanna och värm upp.

3. Lägg ner några bitar bröd i taget och vänd efter en stund. Stek tills de blir krispiga. Lägg på hushållspapper att rinna av. Krydda med pommes frites-krydda.

4. Toppa chipsen med crème fraiche, rom, räkor, gräslök och svartpeppar.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Gott! Önskar er en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack! Helgen var fin. Hoppas du får en trevlig vecka!

      Radera